Centrom sa valí voda, zaplavené sú mestské

04.06.2010 Kežmarok

Kežmarok 4. júna (TASR) – V meste Kežmarok sa vylial z koryta Ľubický potok a zaplavil východnú časť mesta smerom od Ľubice.
\"Vybrežil sa zhruba o 7. hodine, najkritickejšia situácia je pri futbalovom štadióne, pod vodou je mestská časť Juh aj Sever a hypermarket TESCO, pri južnej bráne hradu je to tiež zaplavené, \" priblížil situáciu člen krízového riadenia Mestského úradu v Kežmarku Jozef Knap.
V Kežmarku prší už približne 16 hodín, na barikádu sa už použilo viac ako 600 kusov vriec s pieskom. Hasiči už museli z tejto časti evakuovať 12 ľudí, ďalších sedem evakuovali pracovníci krízového štábu, pretože bol ohrozený ich život. Podľa Knapa ich však bude ešte viac. \"V Domove mládeže je pre evakuovaných ľudí zabezpečená strava a čaj, tam musia počkať, kým voda opadne, \" konštatoval Knap. Zranený zatiaľ nebol nikto.
V prvej fáze sa záchranári snažili odkloniť vodu od mostov a zachrániť príbytky. V súčasnosti už hladina potoka klesá, centrom mesta, Ľubickou cestou a Toporcerovou ulicou sa však ešte stále valí voda vo výške zhruba jeden meter. \"Situácia je veľmi zlá, do Ľubice sa už prakticky nedá dostať, cesta je zaplavená od Kežmarku aj od Jánoviec, obec je teda odrezaná od sveta, \" zhodnotil Knap.
 

Vyberte región